0

Trucul simplu care elimină petele maro de pe față, mâini și corp

Multe dinte femei se confruntă cu problema petelor maronii. Fie că ele apar pe mâini, spate sau față, petele maro sunt o problemă de estetică, iar înlăturarea lor conferă mai multă încerdere în sine, dar și un aspect mult mai plăcut al pielii. Majoritatea femeilor, dar și a bărbaților încearcă să mascheze petele de pe corp cu diferite produse cosmetice, însă, din păcate, efectul nu va fi unul permanent. Remedii pentru înlăturarea petelor maro de pe mâini, spate sau față sunt foarte multe, însă nu toți oamenii își permit să investească foarte mulți bani în produse sau procedee cosmetice. Pentru cei care nu sunt dispuși să plătească un salariu pentru frumusețe, recomandăm remediile naturiste, care pot fi eficiente, însă durata tratamentului este mai mare.

Din cauza vârstei, a soarelui, a unei probleme cu ficatul sau după o naștere, multe dintre femei nu mai au pielea la fel de frumoasă și apar tot felul de pete maro de diferite mărimi pe fața sau corpul lor. Petele de vârstă sunt mai frecvente în zona feței, membrelor, umerilor și mâinilor. Acestea se multiplică pe măsură ce persoana în cauză îmbătrânește. Petele mari, de culoare brună –  unul dinte primele semne ale îmbătrânirii, însă înmulțirea lor poate fi evitată. Dacă sunteți în căutarea unui remediu natural, noi vă oferim un truc simplu pentru a elimina petele maro de pe piele. Tot ce ai nevoie este de două articole de uz casnic.

Primul lucru pe care ar trebui să-l cunoașteți este proveniența petelor maro, după care tratarea llor, pentru a împiedica apariția altor astfel de pete. În acest articol vom explica de ce apar petele maro, ce efect pot avea asupra corpului vostru, dar și a sănătății voastre  și care sunt cele mai bune moduri de a le elimina / a le preveni.

Ce declanșează apariția petelor maro?

Expunerea excesivă la soare și razele UV sunt cei mai nocivi factori care duc la apariția petelor maro, dar și a îmbătrânirii premature.  Încercați să folosiți cremă de protecție atunci când stați la soare, pentru că pielea are de suferit din cauza bronzului excesiv, iar pielea de pe față sau mâini este mult mai sensibilă decât de pe restul corpului, fiind și mult mai subțire. Cu cât stați mai mult la soare, cu atât melanina se răspțndește în corpul vostru. Melanina este responsabilă cu pigmentarea pielii. Cu timpul, bronzul dispare, însă veți observa că anumite pete maro vor rămâne pe piele, iar asta din cauza faptului că v-ați expus prea mult la soare.

Petele maro afectezează sănătatea?

Da. Desigur, asta nu înseamnă că fiecare pată maro se poate transforma în cancer, însă sunt câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont și să le țineți minte:

  • analizați petele maro și fiți atenți dacă au culori diferite, dacă unele sunt mai închise ca altele sau dacă se închid la culoare în timp.
  • fiți atenți dacă petele maro își modifică forma, dacă se transformă în alunițe
  • observați dacă petele maro se înmulțesc/măresc și cât de rapid se întâmplă acest lucru
  • dacă observați că petele maro s-au transformat în pete roșii sau devin mult mai sensibile, consultați medicul de urgență

Dacă toate aceste semne vă îngrijorează, cel mai înțelept lucru este să vă faceți o programare la medicul dermatolog pentru o analiză a petelor de pe corp. De obicei, analizele anuale sunt cele mai bune în prevenirea multor forme de boli. Faceți un test pentru diagnosticarea melanomului și eliminați orice dubiu.

Scapați de petele maro de pe față, mâini sau corp

Aveți posibilitatea să utilizați un truc foarte simplu pentru a obține acele pete de pe piele. Încercați o soluție la îndemâna oricui pentru eliminarea petelor maro cu un suc natural. Prepararea lui durează doar câteva minute. Sucul se prepară dinr-o ceapă și oțet de mere, iar efectul va fi unul pe măsură. Sucul de ceapă este un remediu tradițional pentru cicatrici sau petele de pe față, însă foarte puține persoane sunt la curent cu beneficiile pe care le aduce această legumă. Antioxidantii din ceapă refac țesutul pielii după ce a fost afectat de radicalii liberi și astfel protejează stratul exterior al epidermei.

De asemenea, acizii alfa hidroxi din oțetul de mere acționează ca exfoliante naturale și elimină straturile moarte ale pielii. Combinate, aceste două ingrediente vor ajuta în eliminarea petelor maro.

Mixtura împotriva îmbătrânirii și a petelor maro

Petele maro de pe față vor dispărea cu ajutorul acestei mixturi
Petele maro de pe față vor dispărea cu ajutorul acestei mixturi

INGREDIENTE/PREPARARE

  • tocați o ceapă, după care o puneți într-un săculeț sigilat
  • puneți ceapa tocată într-un blander împreună cu o jumătate de pahar de oțet de mere și mixați câteva minute.
  • după ce s-a format o pastă, luați mixtura și o puneți într-o bucățică de bumbac, iar apoi vă masați cu ea pe față sau corp, în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Cu toate că această soluție nu va da rezultate peste noapte, de reținut este că întregul procedeu este unul natural, ieftin și simplu.Ar trebui să observați primele rezultate după primele săptămâni.

Există vreo modalitate de a preveni petele de vârstă?

Da, dacă aveți tendința de a vă petrece timpul departe de soare, însă cum acest lucru nu este posibil, singura soluție este de a vă folosi creme de protecție solară. Astfel puteți preveni apariția unor pete maro. De asemenea, încercați sp purtați tricouri cu mâneci lungi sau pantaloni confortabili.

Cu toate astea, avem nevoie și de soare, mai exact de vitamina D, iar de acest lucru suntem lipsiți în timpul iernii. Timpul petrecut la soae trebuie să fie cât mai moderat. Foarte multe persoane nu folosesc cremă de protecție solară iarna, însă radiațiile solare există și în acea perioadă a anului.

Nu uitați, pentru orice problemă detectați la aspectul pieli voastre, consultați medicul specialist.

FOTO: amillionlives.net

Dacă informațiile oferite de elli.ro vă sunt folositoare, dați share articolului să-l citească și prietenii voștri de pe Facebook. Pe noi ne găseți pe rețeaua de socializare cu numele de elli.ro.

S-ar putea să-ți placă și...