Trucuri simple pentru un păr frumos! Cum previi căderea podoabei capilare

Home / Beauty Tips / Trucuri simple pentru un păr frumos! Cum previi căderea podoabei capilare
Trucuri simple pentru un păr frumos! Cum previi căderea podoabei capilare

Îngrijirea părului este una din cele mai importante ritualuri pe care ar trebui să le ai în fiecare zi. Un păr îngrijit este un păr sănătos și mătăsos la atingere.

Citește și: Află care este cea mai cool culoare de păr pentru acest sezon! Vedetele au dat iama la salon

Atunci când vine vorba de îngrijirea părului, trebuie să ai în vedere tipul de păr pe care îl ai, adică dacă este gras, normal sau uscat. Este foarte important să respecți regulile de îngrijire pentru fiecare tip de păr în parte, pentru că în acest fel te asiguri că îl vei păstra frumos.

Părul gras, din cauza excesului de sebum, nu trebuie spălat foarte mult, deoarece glandele sebacee devin mai active. Se va spăla odată la câteva zile, cu spumă de săpun sau săpun dizolvat sau cu un săpun pentru păr normal, pentru a nu accelera producere grăsimii prin degradarea prea puternică a firelor de păr în cazul folosirii unui șampon pentru păr gras. Apa va fi călduță. Poți alege și un șampon din gălbenuș de ou și rom sau suc de lămâie. Se va clăti cu suc de lămâie sau cu o lingură de oțet natural. Nu usca părul cu uscătorul de păr dat la maxim, deoarece aerul fierbinte fixează sebumul. Cel mai bine ar fi să se usuce natural, la lumina soarelui.

Părul uscat va fi spălat și el mai rar, o dată pe săptămână, tocmai din cauza faptului că este uscat. Șampoanele pe care le folosești trebuie să fie pe bază de lanolină. După ce faci asta, poți folosi un gălbenuș de ou cu ulei de măsline, ca și mască de păr, sau ricin și 2 picături de suc de lămâie. Din când în când, este recomandat să îl masezi cu o combinație de ției, ulei de măsline și gălbenuș. Pui amestecul pe cap și îl lași să acționeze timp de 15 minute.

Părul normal este cel mai simplu de îngrijit. El trebuie curățat și hrănit. Masajul este necesar pentru buna circulație a sângelui și eliminarea impurităților. Clătirea părului este indicat să se facă cu un decoct – un amestec de macerat cu infuziecare extrage mai bine substanțele benefice din plante. Se folosește de obicei pentru plantele care pot fi distruse la contactul de apa clocotită, dar și pentru rădăcini sau muguri. de plante în care se pune suc de lămâie.

Sfaturi pentru a preveni căderea părului

  • timp de o lună, se iau trei lingurițe pe zi de pulbere de coada-calului
  • beți sucuri naturale, în care puneți morcovi, lăptucă, castravete și spanac.
  • beți suc de ardei verde, acesta ajută glandele sebacee situate la rădăcina părului
  • consumați pătrunjel, varză, drojdii, tărâță, iaurt, gălbenuș de ou, pentru a ajuta părul să se fortifice
  • se spală părul cu decoct de schinduf
  • consumați zilnic 1-2 linguri de germeni de orz, cu rol regenerant și hormonal
  • folosiți cu încredere ulei de măsline, de ricin sau de porumb pentru păr, lăsate să acționeze 15 minute
  • folosiți oțet de mere, care fortifică părul și previne căderea acestuia
  • faceți un șampon din 2 gălbenușuri, o lingură de tinctură de urzică, o lingură de tinctură de brusture, 4 linguri de apă rece. Folosiți-l ori de câte ori este nevoie.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.