Tu știi cu ce te dai pe față? Ingredientele pe care trebuie să le găsești în cosmeticele preferate

Home / Beauty Tips / Tu știi cu ce te dai pe față? Ingredientele pe care trebuie să le găsești în cosmeticele preferate
Tu știi cu ce te dai pe față? Ingredientele pe care trebuie să le găsești în cosmeticele preferate

Ingredientele din produsele cosmetice sunt de cele mai multe ori un mister pentru noi. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu acest mic glosar de termeni, care să te ajute să te orientezi atunci când vrei să cumperi un nou produs. Așa că dacă nu știi ce fac antioxidanții, pentru ce este folosită lanolina și ce înseamna benzoyl peroxide de pe etichetele produselor, citește acest material, îți va răspunde la multe întrebări!

Citește și: Scapă rapid de părul alb cu un singur ingredient natural! Funcționează 100%

Aloe Vera

Sucul din această plantă este folosit foarte des în produse cosmetice datorită proprietăților sale de hidratare și protejare a pielii. Aloe vera mai și calmează epiderma, de aceea îl veți vedea pe multe etichete.

Antioxidanți

Antioxidanții au o misiune foarte grea, aceea de a elimina radicalii liberi din pielea ta. Radicalii liberi sunt cei care fac ca pielea ta să îmbătrânească prematur. Foarte buni antioxidanți sunt complexul de vitamine ACE, pe care le puteți găsi atât în suplimente, în fructele și legumele pe care le consumați, dar și în produsele cosmetice.

Benzoyl Peroxide

Acesta este un ingredient care se găsește în produsele cosmetice pentru față, fiind eficient în eliminarea punctelor negre și a coșurilor. Benzoyl Peroxide este cel care face un peel delicat pielii și desfundă porii.

Colagen

Este o substanță elastică ce se găsește în straturile pielii și menține aspectul tânăr al acesteia. Fibrele ”bătrâne” de colagen sunt mai puțin elastice decât cele tinere, de aceea, odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde elasticitatea. Colagenul este foarte popular printre ingredientele care apar în diferite creme și produse de față, pentru că încearcă să suplimenteze efectele colagenului natural. Este încă un mister dacă aceste particule din cremele de față pot penetra pielea, făcând-o mai tânără.

Acizi de fructe (AHA- Alpha Hydroxy acids)

Se găsesc în principal în fructe, în lapte și în vin. Acizii de fructe sunt folosiți ca și ingredient în produsele cosmetice datorită faptului că lucrează asupra celulelor moarte de la nivelul pielii, înlăturându-le și permitând unui strat nou de celule să se formeze.

Lanolin-free (fără lanolină)

Acest lucru înseamnă că ingredientul nu are lanolină, grăsimea extrasă din lăna oilor. La un moment dat se credea că lanolina era cu alergen foarte puternic, deși studiile arată acum că lanolina este indicată și tenului sensibil.