Indepărtează țânțarii cu o cană de cafea arsă

Home / Lifestyle / Indepărtează țânțarii cu o cană de cafea arsă
Indepărtează țânțarii cu o cană de cafea arsă

Un bărbat din Statele Unite ale Americii arde cafea în propria grădină, dintr-un motiv care o să te dea pe spate! El spune că metoda este eficientă și că îl face să scape de cele mai mari probleme pe care le are, mai ales atunci când temperaturile cresc! Metoda a preluat-o de la bunicii săi, care aplicau această metodă pentru a scăpa de aceleași lucruri.

Iată care este motivul incredibil pentru care bărbatul arde boabele de cafea în fiecare zi, în propria curte: metoda bărbatului de a arde boabe măcinate de cafea este o metodă eficientă de înlăturare a…țânțarilor! El spune că funcționează atât de bine, încât vara nu mai are absolut nicio problemă cu agasantele insecte, care produc și mari neplăceri! Așa că în loc să apeleze la produse scumpe și toxice pentru a scăpa de ei, bărbatul a ales să pună în aplicare un leac…băbesc, învățat de la bunicii săi: pune boabe de cafea măcinate pe o farfurie și cu ajutorul unui cărbune, le dă foc. Se pare că țânțarii și alte tipuri de gângănii nocturne nu suportă acest miros și fug cât mai departe.

Soluția pe care a găsit-o el este confirmată și de cei de la Agenția pentru Protecția Mediului, care spun că boabele de cafea sau cafeaua măcinată sunt un remediu excelent pentru înlăturarea tânțarilor, viespiilor și albinelor. Asta pentru că boabele au un miros foarte puternic, mai ales dacă sunt arse, care pur și simplu înnebunește insectele și le face să se îndepărteze de sursa mirosului.

Cum faci să îndepărtezi țânțarii?

Este foarte simplu! Iei un pumn de boabe de cafea proaspătă, le pui într-un bol și le acoperi cu o folie de aluminiu, pe care să o lași într-un loc întunecat și rece, până când se usucă complet. Apoi, pune boabele de cafea într-un castron mai mic sau pe o foaie de hârtie în exterior și aprinde-le în același mod în care ai face-o cu un bețișor parfumat. Dacă ești în interior și vrei să ții tânțarii departe, deschide ferestrele atunci cânf faci asta. Dacă folosești remediul în exterior, atunci ai mare grijă să lași bolul într-un loc central. Mai poți adăuga și câteva frunze de dafin, pe care să le aprinzi odată cu cafeaua. Tânțarii vor departe de tine, de acum încolo.

 

Comments are closed.