Uite ce înseamnă dacă îți cade părul și dacă ai buzele crăpate! Acum ai și soluțiile pentru asta!

Home / Health / Uite ce înseamnă dacă îți cade părul și dacă ai buzele crăpate! Acum ai și soluțiile pentru asta!
Uite ce înseamnă dacă îți cade părul și dacă ai buzele crăpate! Acum ai și soluțiile pentru asta!

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți esențiali de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect. O dieta sănătoasă este cel mai bun mod de a obține cantități suficiente din acești nutrienți.Dacă ai pielea uscată și îți cade părul, atunci clar ai o mare problemă atunci când vine vorba de vitamine! Uite care sunt vitaminele care îți lipsesc dacă se întâmplă acest lucru.

Aici sunt unele simptome care indică deficitul de vitamina specifice:

Buze crăpate: Acest lucru indică lipsa de fier, zinc și vitamina B (B3, B2 și B12). Această condiție apare frecvent la vegetarieni, deoarece aceștia nu consumă suficiente cantități de aceste substanțe nutritive.
Soluție: Ar trebui să consumați mai mult chard elvețian, alune, linte, carne de pasăre, de ton, ouă, somon și crustacee. Vitamina C poate îmbunătăți absorbția fierului și poate fi găsită în ardei roșu, conopidă, broccoli și varză creață. Vitamina C întărește sistemul imunitar.

Erupție roșie pe față (uneori în altă parte) și pe scalp: Aceasta poate fi un simptom al pierderilor de vitamina B7.
Soluție: Mănâncă ouă mai fierte, avocado, banane, zmeură, nuci, soia, conopidă, ciuperci și somon.

Modificări roșii sau albe ale pielii, care sunt similare cu acneea (de obicei, pe față, brațe, coapse și spate) – Aceasta indică lipsa de acizi grași, vitamina A și vitamina E.
Soluție: Evitati alimentele saturate si transgrăsimi (margarina) și consuma mai multe grăsimi sănătoase. Vitamina A se găsește în legume verzi, morcovi, cartofi dulci și ardei roșu. Pentru vitamina D, expunerea la soare timp de 10 minute pe zi.

Amorțeală și furnicături în mâini, picioare sau în altă parte pe corp- Acesta este un semn de deficit de vitamina B (vitamina B9, B6, și B 12), care este legată de nervii periferici. Alte simptome includ anemie, depresie, dezechilibru hormonal și oboseală.
Soluție: Este recomandat să mâncați mai pui, crustacee, ouă, fasole, sfeclă, sparanghel și spanac.

Crampe musculare, dureri severe la degete, picioare, spate și încheieturi- Aceasta indică lipsa de magneziu, potasiu și calciu. Oamenii au rareori aceste simptome și sunt mai predispuși la această afecțiune din cauza transpirației excesive.
Soluție: Mănâncă mai multe banane, mere, cireșe, grapefruit, migdale, alune, dovlecei, broccoli și frunze verzi, cum ar fi varza întuneric, spanac și păpădie.

Comments are closed.