Beneficii ananas: te scapă de inflamații, plus că luptă și împotriva cancerului de colon

Home / Health / Beneficii ananas: te scapă de inflamații, plus că luptă și împotriva cancerului de colon
Beneficii ananas: te scapă de inflamații, plus că luptă și împotriva cancerului de colon

Vei fi uimiți dacă vă spunem că acest aliment puternic și super sănătos vă poate proteja de cancer de colon și vă poate îmbunătăți starea în general!  Și aici vine întrebarea de milioane de dolari – care este numele acestui fruct? Asta e ușor de răspuns – vorbim despre ananas: regele fructelor! Citește articolul de mai jos și află mai multe despre acest fruct super-sănătos și cum să vă protejați de cancer de colon!

În primul rând, trebuie să știți că multe studii diferite arată că bromelaină, un grup de enzime găsite în sucul de ananas, au efecte puternice la nivelul tractului gastro-intestinal. Această enzimă a fost identificat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800 și apoi a fost aprobată pentru a trata inflamațiile.

Un studiu recent a arătat că bromelaină și N-acetilcisteină  ca agenți singulari sau în combinație sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a trata carcinoamele gastrointestinale cu diferite fenotipuri și caracteristici. Bromelina oprește și previne răspândirea celulelor canceroase și le distruge.

Pantofi superbi din fibră de ananas. Uimitor cum arată

Beneficii pentru sănătate – ananas:

Știați că, doar o ceașcă de ananas bucăți oferă 131% din doza zilnică recomandată de vitamina C? Ei bine, da, și ar trebui să știți, de asemenea, că ananasul este o sursă bună de multe vitamine B, mangan, magneziu, potasiu și beta-caroten. Aceste substanțe nutritive ajută la controlul tensiunii arteriale și previne astmul.

Ananas este unul dintre puținele alimente care care nu sunt încărcate de pesticide. Procesarea minimă a fructelor (peeling, tăiere, ambalare, refrigerare) nu afectează în mod semnificativ conținutul său nutrițional timp de una până la nouă zile. Acest lucru înseamnă că puteți alege cu ușurință un ananas gata pentru consum în fiecare săptămână.

Și, în cele din urmă – nu au existat nici un fel de rapoarte ca cineva să fie rănit sau ucis de ananas sau bromelaină. Ei bine, acest lucru înseamnă un singur lucru – ar trebui să consume ananas în fiecare zi!