Un ingredient comun din bucătărie le-a distrus casele definitiv! Au ars aproape imediat!

Home / Lifestyle / Un ingredient comun din bucătărie le-a distrus casele definitiv! Au ars aproape imediat!
Un ingredient comun din bucătărie le-a distrus casele definitiv! Au ars aproape imediat!

Uleiul din semințe de in e folositor în casă, în mai multe moduri, de la lustruirea și protejarea uneltelor de grădinărit, revitalizarea mobilei deteriorate până la curățarea semineului. Poate fi folosit chiar și ca truc de frumusețe, ajutând la hidratarea buzelor uscate. Cu toate că acest ulei poate salva multe lucrurile, el poate fi și periculos, dacă nu ești atent. El poate declanșa incendii și poate menține combustia, așa că trebuie folosit cu mare grijă! 

Cârpele îmbibate cu ulei de semințe de in au costat scump mai multe familii din Statele Unite ale Americii. Depozitarea nesigură a acestora a dus la adevărate incendii: “Am pus cârpele pliate într-un colț al garajului”, a declarat Sherri Prentiss ABC News după ce casa ei a luat foc în 2012. “Asta a fost aproximativ la ora 17.00, iar la ora 21.00,  garajul nostru a fost pe foc”, a spus ea. “Au fost flăcări atât de înalte, încât nu știam ce să mai facem”, a mai spus aceasta.

Semințele care îți salvează inima! Cel mai bun tratament și împotriva prostatei, dar și a insomniei

În 2014, Shannon Priddy a pierdut casa ei din Maryland după ce contractorii au lăsat cârpe îmbibate în ulei de semințe de in undeva pe verandă.  “Nu ne-am gândit niciodată că așa ceva se poate întâmpla”, a declarat ea pentru ABC News. Dar, incendiul de la casa Priddy este departe de a fi unul obișnuit. Potrivit instituțiilor abilitate, combustia spontană provoacă aproximativ 14.000 de incendii în fiecare an, cârpele uleioase fiind sursa cea mai comuna a flăcărilor.

Pentru a păstra propria casă în siguranță, pune cârpele uscate într-un recipient de metal acoperit. Combustia spontană se poate întâmpla, de asemenea, după ce cârpele îmbibate cu ulei se spală și se usucă în uscător, spun specialiștii. Sunt cazuri în care cârpele uscate se aprind atunci când stau într-un coș de rufe după ce au fost scoase din uscător, problema fiind căldura reziduală. Dacă reutilizați cârpele în loc să le aruncați, atunci mare atenție ca aerul să fie uscat.

În afară de uleiul de in, ai grijă și la alte articole de uz casnic, cum ar fi inflamabilele: lac de unghii, alcool, spray de păr și cutii de aerosoli. Păstrați-le întotdeauna în locuri răcoroase, uscate și ferite de soare.