0

Untul de shea, remediul pentru riduri, crăpături, vergeturi sau pielea cu probleme

Untul de shea este tratamentul ideal atât pentru femei, cât și pentru bărbați în rezolvarea multor afecțiuni. Untul de shea ajută pielea să se recupereze, este foarte bun pentru ridurile fine, părul uscat, pielea cicatrizată și uscată. După o lună în care ai folosit zilnic untul de shea textura pielii tale va fi mult mai bună, iar acest lucru va fi vizibil.

Untul de shea poate fi folosit pentru toate tipurile e păr și ajută atât scalpul, cât și părul să nu se degradeze la temperaturi joase sau ridicate. De altfel și pielea este protejată dacă pe față sau corp este aplicat untul de shea. Foarte puține persoane știu câte beneficii aduce acest tratament minune realizat din nucile arborelui Shea-Karité, care sunt bogate în vitaminele A și E, nutrienți esențiali precum acid oleic, acid stearic, palmitic şi linoleic, dar și catechine, plus antioxidanţi din plante. Untul de shea ajută la vindecarea rănilor, inflamațiilor sau a iritațiilor.

Citește și: Scapă de ridurile de la ochi cu banane și miere. Iată ce trebuie să faci

De asemenea, untul de shea are un efect tonic asupra pielii și părului, regenerează celulele moarte, stimulează producția de colagen și catifelează tenul uscat. Poate fi folosit și în cazul eczemelor sau bătăturilor. Dacă o persoană a suferit arsuri, untul de shea ajută la refacerea texturii pielii, mai ales că nu astupă porii și ajută și în cazul protecției solare. Untul de shea este recomandat să fie folosit în varianta nerafinată, iar asta pentru că își păstrează nutrienții esențiali care ajută pielea și părul.Untul de shea nerafinat se extrage folosind doar apă, iar culoarea lui este alb-gălbuie. Încercați să evitați untul de shea extras cu ajutorul solvenţilor. Untul de shea poate fi folosit și împotriva vergeturilor, iar asta pentru că poate intra foarte ușor în piele și o ajută să se regenereze.

Citește și: Cum să scazi în greutate în doar trei zile. Metoda prin care elimini și zahărul din sânge

 

S-ar putea să-ți placă și...