Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume! Trebuie să îl vizitezi

Home / Lifestyle / Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume! Trebuie să îl vizitezi
Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume! Trebuie să îl vizitezi

În fiecare an, sute de milioane de fluturi Monarch din Canada și Statele Unite ale americii zboară 2.500 de mile către pădurile din Michoacan- Mexico în cea mai mare migrație de insecte care se cunoaște la nivel global. Infinit de mulți fluturi se îngrămădesc unii peste alții fie pe copaci, fie pe pământ, transformând zone întregi în covoare portocalii sau negre. Este o priveliște enorm de frumoasă pe care ți-o vei aduce aminte toată viața. Așa că trebuie să ajungi aici, pentru a vedea aceste splendori.

Citește și: Raiul pe pământ! Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Terra

Fluturele Monarch este una dintre minunile naturii. Flutiuri micuți vin din Toronto, Winnipeg sau Detroit și se îmbarcă într-o călătorie aproape epică către Mexic. Nimeni nu știe cum reușesc să facă atâția kilometri, dar se pare că ar fi ghidați de navigația carului și de câmpunrile magnetice.

Fluturii ajung în Michoacan în octombrie, pentru a-ți face casele de iarnă în rezervația naturală. Odată ajunși aici, ei vor petrece următoarele 5 luni făcând  clustere unii cu alții. De cele mai multe ori, clusterele făcute din aripile și corpurile lor devin atât de grele încât arată ca roiurile colorate de albine. Iar această greutate rupe pur și simplu crengile de copaci. Scopul clusterelor este unul strict de supraviețuire. El permite fluturilor monarch să reziste la temperaturi extreme pe timp de noapte. fluturi monarch 1

Pădurea Michoacan devine cu adevărat impresionantă în primele luni din februarie și martie, înainte ca insectele să plece către casă. Temperaturile sunt încât foarte scăzute pe timp de noapte, dar pe timp de zi clusterele se sparg și fluturii încep ritualul de împerechere. Și uneori își întind aripile cu toții, creând câmpuri portocalii și gri.

Pădurea de Fluturi din Mexic este un sanctuar protejat de lege și una dintre principalele atracții turistice, dar asta se pare că nu îi împiedică pe oameni să o distrugă încetul cu încetul. Pritntre numeroasele cazuri de campări ilegale în rezervație, mai nou Guvernul a anunțat că în zonă va veni o firmă de exploatare minieră care a concesionat deja o arie de pământ de pe lângă rezervație, în orașul Angangueo, închis acum 25 de ani.

Oricum ar fi, Pădurea de Fluturi din Mexic trebuie vizitată, fiind o destinație de vacanță perfectă pentru cei care își doresc să vadă cu ochii lor miracolele de pe acest pământ.