Valentine’s Day. 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre dragoste și sex

Home / Health / Valentine’s Day. 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre dragoste și sex
Valentine’s Day. 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre dragoste și sex

Valentine’s Day, sau Ziua Îndrăgostiților, este sărbătoarea care celebrează dragostea, relațiile de iubire, unde majoritatea oamenilor sunt cu zâmbetul pe buze, barbații cu sacoșele pline cu ursuleți, iepurași sau diferite jucării de pluș. Ce să mai, 14 februarie este ziua în care ar trebui să iubim mai mult, conform americanilor.

Și cum este 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților, ne-am gândit că ar trebui să vă împărtișim cinci lucruri pe care probabil nu le știți despre dragoste și sex.

Mâncarea afrodisiacă, iar în această categorie intră și ciocolata, care este numai bună drept cadou de Valentine’s Day. Acest rău necesar, ciocolata, conține feniletilamină, care este un „drog” natural ce eliberează în creier dopamina și noradrenalina, cunoscuți și ca hormonii fericirii.

Atracția imediată. deși pare incredibil, creierului nostru îi ia în jur de 90 de secunde și patru minute pentru a stabili cu exactitate dacă îi place de o persoană, iar 55 de secunde pentru limbajul trupului.

Animale monogame. Doar trei la sută dintre mamifere se împerechează pe viață, iar dintre vietățile care își găsesc un partener pentru cât trăiesc se numără lupii, lebedele, pinguinii, vulturii și termitele.

Analgezic natural. Doar o simplă privire unei fotografii cu persoana iubită sau a lucrurilor acesteia activează oxitocina, hormonul fericirii și al atașamentului, care ajută la vindecarea durerii.

Sindromul de inimă frântă. Este cauzat de o despărțire, suferintă emoțională, care provoacă foarte multă durere.