Viața ți s-a zdruncinat din temelii? Cum să fii din nou fericit, să devii un om puternic și pozitiv

Home / Lifestyle / Viața ți s-a zdruncinat din temelii? Cum să fii din nou fericit, să devii un om puternic și pozitiv
Viața ți s-a zdruncinat din temelii? Cum să fii din nou fericit, să devii un om puternic și pozitiv

Pierderea motivației este una dintre cele mai crunte situații care poate apărea în viață unui om. Acum o ai, iar în secunda următoare sau în lunile următoare,  după lupte și chinuri în a-ți realiza scopul, abandonezi lupta. Poate pentru că te-ai plictisit, poate pentru că nu mai vrei, poate pentru că tu zici că nu meriți.  Motivația ta s-a pierdut pe drum și pare că  nu poți să faci nimic pentru a o aduce înapoi.  Iar asta creează stres inutil și angoase, pe care cu greu le mai poți aduce înapoi. Dar nu imposibil.
Abandonarea la jumătatea drumului este, de fapt, un mecanism de apărare.  Sau mai bine zis, este modul creierului de a ne convinge să rămânem în zona de confort,  unde ne este bine și unde nu trebuie să ne chinuim. Dar a rămâne în zona de confort reprezintă o stagnare, care te va tine pe loc până la plafonare. Ceea ce trebuie făcut este să înveți să lupți pentru visele și motivațiile tale, pentru a le aduce înapoi și pentru a le duce pe culmile succesului. Dar cum faci asta, de fapt?

Stabilește visul și acceptă că meriți

Cel mai greu lucru este să  accepți că meriți, asta pentru că mulți dintre noi tindem să ne subestimam atât de mult, încât ajungem să renunțăm la cele mai frumoase vise. Nici nu contează cat de mare este visul tău,  poate fi și fantasmagoric.  Atâta vreme cât tu crezi în el și în tine, e tot ceea ce contează? În istoria poveștilor de succes, cele mai multe pornesc de la un vis și nebunia unui om care a crezut în el. Acceptă ca meriti. De ce să nu meriți? De ce să fii tu mai prejos de ceilalți?  Tu ești tot ce contează, de aici începe visul tău să  prindă contur.

Alege să faci ceva zilnic pentru visul tău

Nu sta și nu aștepta.  În fiecare zi, construiește puțin din visul tău,  mai adaugă un nor, mai adaugă un soare, mai pune o scară pe care să te cațeri. Orice acțiune, oricât de mică,  este importantă,  pentru că  păstrează motivația și aduce entuziasm. Simplul fapt că  faci o listă  cu mijloacele sau persoanele care te pot ajuta în implementarea visului tău înseamnă ceva. Sau ca te întâlnești cu o persoană cheie. Orice acțiune.

Construiește pozitiv

Visele se construiesc pe pozitiv, nu negativ. Și ceea ce trebuie să știi este că fericirea aduce succes, la fel și construcțiile de vise pe pozitiv. Dacă ești fericit, vei atrage și succesul după tine. Vizualizează marele tău vis, descrie-l,  autoconvinge-te că  orice obstacol nu este decât o provocare pentru a-ți testa limitele  și pentru a dovedi cât de multe poți. Așa,  obiectivele vor fi mai ușor de atins. Dar detașează-te puțin de obiective, nu pune presiune mare pe tine.

Eșecul nu există

Convinge-te că eșecul nu există decât în mintea noastră. Elimină-l din sistem și o să vezi cum o să îți crească motivația instant. Odată ce scapi de această presiune, și curajul tău va fi altul. Vei putea face orice, oricând pentru a duce visul la îndeplinire. Orice obstacol este o lecție din care înveți ceva. În plus, nimic nu te împiedică să te redresezi din mers sau să schimbi totul pe parcurs. Poate visul tău trebuie redefinit.