Vinul albastru, cea mai mare ciudățenie în materie de băuturi! Atenție, este o…delicatesă!

Home / Lifestyle / Vinul albastru, cea mai mare ciudățenie în materie de băuturi! Atenție, este o…delicatesă!
Vinul albastru, cea mai mare ciudățenie în materie de băuturi! Atenție, este o…delicatesă!

Dacă până acum știai că vinurile sunt albe, rose și roșii, mai poți adăuga o culoare la această înșiruire, iar aceea este albastru! Se pare că un grup de spanioni au scos pe piață un vin albastru, care se vinde momentan cu 11$ sticla. Din ce este făcut acest vin și ce gust are? Îți explicîm în rândurile care urmează!

Un grup de spanioli au lucrat 2 ani împreună cu cercetătorii de la universitățile din Spania și cei de la Azti Tecnecalia pentru a lansa un nou produs pe piață. Și nu este vorba despre orice produs, ci despre un vin…albastru. Da, vin albastru! De ce albastru? Oamenii spun că motivul este de a condimenta puțin lucrurile și de a vedea ce se întâmplă. Au vrut ceva nou, ceva inedit și așa au venit cu această soluție.vinul albastru1

Co-fondatorul Aritz López a spus că această nuanță unică de vin a avut ca inspirație o carte, ”Strategia Oceanului Albastru”, scrisă de W. Chan Kim, un corean. Cartea spune despre oceanele roșii, care reprezintă piețele de marketing hiper-saturate de specialiști rechini,  ce se luptă pentru aceleași obiective. Și cu este necesar să inversăm culorile și să resetăm totul prin creare de noi variabile, cea mai bună variantă a fost aceea de albastru. ”Pare ușor poetic”, a spus co-fondatorul.

Cei din grupul spaniol sunt toți în floarea celor 20 de ani și au folosit un amestec de struguri albi și roșii, culeși din viile de la  La Rioja, Zaragoza, León și Castilla-La Mancha pentru a face acest vin albastru. Au ajuns la această culoare după ce au amestecat și anthocyanin, un pigment natural din struguri, pentru a face efectul de 10 ori mai puternic.

Vinul albastru are gust de…vin, dar producătorii nu dezvăluie foarte multe detalii despre buchetul lui, spunând clienților doar că vor uita cu desăvârșire de celelalte sortimente de vin odată ce vor gusta vinul albastru. Acesta se presupune a fi un vin dulce, datorită unor îndulcitori naturali care s-au folosit la producerea lui.

Vinul se vinde cu 11 dolari sticla și poate fi comandat online doar în Franța, Spania, Anglia, Germania și Olanda.