Vinyl, Rum, Tapas & Wine lansează un label independent de artiști și o platformă online inedită

Home / Lifestyle / Vinyl, Rum, Tapas & Wine lansează un label independent de artiști și o platformă online inedită
Vinyl, Rum, Tapas & Wine lansează un label independent de artiști și o platformă online inedită

Joi, 7 septembrie, “alături de o mare parte din dragii noștri colaboratori” – împărțiți pe 3 scene la Expirat (Halele Carol) – Vinyl, Rum, Tapas & Wine “a trecut la un nou capitol” lansând label-ul cu același nume, platforma online și, totodată, 3 producții muzicale.

“Am avut, poate, prea multe de anunțat, așadar, cel mai bine încep cu –  ne găsiți pe www.vrtw.life. Muzica VRTW, artiștii, evenimentele, producțiile originale, portofoliul corporate… tot! Am oficializat, de asemenea, și label-ul, care activează deja de aproape 1 an. Și suntem, în mod special, mândri de cele 3 producții: ‘RUMBERTO EKO edits’, un EP 12 inch, vinyl, compus de către UFe, ‘Studio VRTW’ – o colecție digitală, gratuită, cu productii ale: Borac, Groove Club, UFe, TZUC si Kosmic Blues și un CD cu un mix promoțional, ‘JUNGALERO’ – da, ați ghicit, producție UFe”, declară Vlad Bodea, fondator Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

Trecând la label, vorbim atât de artiști locali, cât și străini, precum UFe, Rammon, Alizarina, Taraf de Caliu și Kosmic Blues. Vinyl, Rum, Tapas & Wine incorporează servicii de reprezentare, producție muzicală, PR & marketing, publishing, distribution și legal.

„ În jurul Vinyl, Rum, Tapas & Wine s-a creat o comunitate de prieteni și artisti pasionați de descoperiri muzicale. DJ-ii VRTW sunt, înainte de toate, diggers și curatori ai unei muzici variate și „sociale”, cum ne place nouă să îi spunem. Ulterior, pe cand podcasturile Vinyl, Rum, Tapas & Wine începeau să fie difuzate la Radio Guerrilla, trecerea de la curatoriere muzicală la creare de conținut a fost naturală, labelul Vinyl, Rum, Tapas & Wine fiind rezultatul acestei directii și începutul unei noi povești. Am ales să ne definim nu printr-un gen muzical anume, ci prin valorile pe care le împărtășim, ca într-o familie. Credem, în primul rând, în conținut autentic și în apropierea dintre noi. Industria muzicala din România are nevoie de echipe profesioniste alături de artiști, iar noi avem multe de învățat din ce se întâmplă în afara granițelor – noroc că ne place! Pe platforma www.vrtw.life găsiți portofoliul de artiști, noutățile noastre muzicale, podcasturi de la evenimente, producții VRTW, precum și evenimentele pe care le organizăm”, declară Larisa Perde, Label Manager Vinyl Rum, Tapas & Wine.

Vinyl, Rum, Tapas & Wine a pornit acum aproape 3 ani ca o platformă de evenimente și o comunitate „nu-doar-a iubitorilor de muzică pe vinyl”, cu seria “Wednesday Vinyl, Rum Tapas & Wine”. Evenimentele au loc în fiecare miercuri, în spatii diferite din București, dj-ii fiind curatorii unei muzici „culese” din colecțiile lor de vinyl-uri, de la funk, jazz, bossa-nova, world music la hip hop, disco sau groove.

Treptat, Vinyl, Rum, Tapas & Wine a pornit și serii de evenimente alternative – de la „Top of the Mountain” (iarna la Postăvaru),  „Picnic with VRTW” în Herăstrău, la „Back to the Beach” vara, pe nisipurile din Vamă. VRTW a organizat, de asemenea, scene alternative la festivaluri precum Electric Castle și Jazz in the Park. De la sfârșitul anului trecut, muzica VRTW se poate auzi și la radio, în fiecare sâmbătă, între 14:00 și 16:00, într-un podcast difuzat la Radio Guerilla.