Vizitează Cuba! Vei avea parte de experiențe de neuitat!

Home / Lifestyle / Vizitează Cuba! Vei avea parte de experiențe de neuitat!
Vizitează Cuba! Vei avea parte de experiențe de neuitat!

Când spui Cuba, spui soare, trabucuri, cocktailuri, pirați și muzică ritmată. Pentru cei mai mulți, Cuba este raiul pe pământ, însă nu foarte mulți ajung în această destinație, asta datorită costurilor destul de ridicate ale sejururilor de acolo. Chiar și așa, Cuba merită toată atenția, iar dacă sunteți împătimiți ai călătoriilor și ai vacanțelor în locuri de neuitat, Cuba merită toată atenția.

Cuba este cea mai mare insulă din Caraibe și este o destinație pe care să o vizitezi măcar o dată în viață. Este atât de ofertantă și spectaculoasă ca și locație, încât dacă te hotarăști să ajungi acolo trebuie să îți iei cu siguranță aparatul foto cu tine, pentru a nu rata niciun moment. Cuba are peisaje care îți iau răsuflarea, de la munți până la câmpii unde se cultivă tutun și cafea. În plus, are kilometri întregi de nisip alb și fin, scăldat de ape cristaline.

Când ajungi în Cuba, trebuie neapărat să vizitezi capitala, Havana, fie numai și pentru coloritul ei și pofta de viață pe care o au locuitorii. Havana te va surprinde cu arhitectura specifică, plină de culoare, dar și cu ritmurile de tobe și chitară. În plus, aromele savuroase ale mâncărurilor cu specific cubanez te vor face cu siguranță să poposești mai mult prin tavernele și restaurantele lor.

Havana Vieja (Havana Veche) este partea istorică a Havanei, construită în secolul al XVII-lea și care la începutul anilor `80 a fost introdusă în patrimoniul UNESCO. Clădirile din zonă sunt spectaculoase ca și arhitectură, iar zona în sine arată mai bine decât o mare parte din zonele noi ale orașului. Aici se află Catedrala de San Cristobal, construită de către iezuiți și franciscani la finele anilor 1700, una dintre marile atracții turistice ale zonei. Tot în Havana, poți vizita și Fabrica de Trabucuri Partagas Cigar, cu o vechime de aproape 200 de ani. Aici poți încerca și mostre de trabucuri.

Dacă vrei să intri în contact cu o parte din aerul vremurilor de altădată, te poți duce la Bodeguita del Medio, tot în Havana, locul unde obișnuia să se ducă Ernest Hemingway. Aici poți savura un mojito delicios, unul din motivele pentru care localul este întotdeauna plin.

Tot în Havana, trebuie să ajungi în alte trei locații, după ce ai savurat mojito-ul, iar acestea sunt: Museo de la Revolucion, Malecon și Capitolio. Primul este, după cum îi spune numele, muzeul Revoluției, unde poți găsi informații despre revoluția lui Fidel Castro, cât și povestea independenței împotriva Spaniei. A doua locație este una dintre cele mai cunoscute faleze din Cuba, ce se întinde pe o lungime de 6 kilometri, fiind o locație aglomerată aproape în permanență. Cât despre Capitolio, această clădire este un tribut adus Capitoliului din SUA, cea mai înaltă construcție din Cuba, înainte de revoluția lui Fidel Castro.

Dacă ajungi în Trinidad, vei avea senzația că te întorci în timp, și asta pentru că orașul păstrează atmosfera anilor 1700, cu acele clădiri coloniale și piețe liniștite. Orașul a fost dependent de munca sclavilor în timpul crizei de zahăr, dar dezvoltarea lui a luat sfârșit în anul 1800. Dacă îți place să faci scuba diving, atunci trebuie să ajungi pe plaja Cayo Blanco.

Tot în Cuba se află și Castillo del Morro, un golf ascuns de privirile curioșilor, unde există un muzeu al piraților. Clădirea în care se află muzeul a funcționat ca și închisoare.