secrete fond de ten
0

Vre să ai peste noapte un ten perfect și luminos? Secretele fondului de ten

Acoperirea, textura și culoarea sunt cele trei aspecte pe care să le ai în vedere când alegi fondul de ten. El trebuie să fie ca a doua piele, să nu se observe, dar să ofere un aspect perfect. Totuși, există foarte multe idei preconcepute legate de acest fard. Iată câteva dintre secretele lui.

Un grad mare de acoperire asigură ascunderea perfectă a problemelor pigmentare. Aceste texturi sunt de obicei compacte, iar culoarea trebuie să fie într-un acord perfect cu pielea. Gradul de acoperire mare se poate testa ușor pe antebraț în zona unde venele sunt foarte vizibile. Dacă albastrul acestora nu mai este vizbil după aplicare, nici petele de pe față nu se vor mai vedea după ce îl folosești. Dacă ai mperfecțiuni feu de camuflat, fondul de ten trebuie aplicat cu ajutorul unui burețel umed în felul acesta , își va păstra aspectuș impecabil mai mult timp.

Alegerea fondului de ten trebuie făcută când tenul nu este acoperit fr farduri și sursa de lumină este naturală.  Testarea culorii  se face aplicând fondul de ten pe linia maxilarului – dacă, după ce îl întinzi puțin pe gât și pe față, nu vezi nicio  deosebire de nuanță, atunci ai găsit culoarea ideală. Când ai posibilitatea să-l testezi la magazin, cere înainte de a-l cumpăra un tester pentru acasă.

Și cel mai bun și scump fond de ten expiră! Termenul de garanție este de șase luni de la data deschiderii. Dar tu îi poți prelungi valabilitatea păstrându-l bine închis și la un loc răcoros, chiar în frigider. Totuși, nu-l păstrăm mai mult de un an.

Alege fondul de ten în funcție de tipul de piele. Dacă ai tenul gras sau mixt, texturile fără ulei trebuie să fie în atenția ta. Cele matifiante îți vor păstra tenul fără luciu întreaga zi. Pielea uscată va beneficia de o formulă hidratantă. Tenul matur va căpăta  catifelare cu textura sumă. Acesta este ideală dacă vrei să ascunzi imperfecțiunile sau preferi un machiaj de ocazie, sofisticat, fără a fi încărcat.

Aplicarea este și ea importantă. Aplică punct de fond de ten pe nas, pe frunte și bărbie și întinde-l către urechi, frunte și gât, estompând cu mișcări de sus în jos sau orizontale, niciodată ascendente, pentru că ridici puful de pe față și aspectul nu va mai fi neted.

S-ar putea să-ți placă și...