Vrei să ai orgasm? Iată exercițiile yoga care îți îmbunătățesc viața sexuală

Home / Lifestyle / Vrei să ai orgasm? Iată exercițiile yoga care îți îmbunătățesc viața sexuală
Vrei să ai orgasm? Iată exercițiile yoga care îți îmbunătățesc viața sexuală

Foarte multe cupluri de confruntă cu diferite disfuncții sexuale, însă fără să aibă în vedere vreo afecțiune. Modul în care ne simțim poate fi controlat de minte și trup, iar dacă cele două nu trăiesc în armonie este posibil să întâmpinăm și acele probleme sexuale. Yoga este cunoscută la nivel mondial că ar fi modalitatea prin care oamenii elimină stresul, devin mai fericiți, mai spirituali și dau o altfel de importanță vieții. Yoga ajută și în dezvoltarea vieții sexuale, astfel încât cu ajutorul anumitor exerciții yoga să reușim să avem o viață sexuală normală.

Dana Ţupa,  Expert Yoga Teacher din România, a explicat pentru elli.ro ce modifiări se fac în corpul nostru atunci când facem mișcare, dar și cum se poate îmbunătăți viața sexuală dacă practicăm yoga, în special cu anumite exerciții speciale pentru acest lucru.

Cum îmbunătățește yoga viața sexuală

1. Mișcarea fizică, de oricare fel ar fi ea, pentru că întreține musculatura și flexibilitatea corpului, activează circulația limfei în corp și eliminarea toxinelor. Circulația sângelui oxigenează organele și creierul care poate funcționa mai bine.

2. O hrană cât mai naturală și mai pură, întrucât junk-food, sau fast-food, ori mâncarea procesată, este lipsită de nutrienți, elemente esențiale bunei funcționari a corpului.

3. Meditatia pentru reducerea stresului. Studii stiintifice demonstreaza ca dupa 8 saptamani de meditatie, materia cenusie se restructureaza si practic aceasta regenerare a creierului, influenteaza intr-un mod mai mult sau mai putin direct, performantele sexuale.

FOTO: DANA ȚOPA
FOTO: DANA ȚUPA

4. Yoga – contribuie din plin la miscarea energiei in corp si poate suplini sau completa miscarea fizica (punctul 1). Cateva tehnici utile:

A) Posturi hatha yoga pentru energizarea si vitalizarea primelor 2 chakre: muladhara si svadisthana, combinate cu tehnici pranayama, de respiratie

B) Practica yin yoga pe meridiane energetice, intrucat fluidizeaza energia in corp si topeste blocaje

C) Practica Aswini Mudra, sau Moola Bandha, cei 2 ASI ai revitalizarii si imbunatatirii functiilor sexuale. Ashwini Mudra presupune contractia si relaxarea musculaturii anusului si este o tehnica ce poate fi practicata cu usurinta in timpii morti, gen, vorbit la telefon, asteptand la stop sa se faca verde, ori altceva de genul…. Moola Bandha, presupune blocarea pe durate mai lungi de timp a musculaturii planseului pelvian si la fel ca si Ashwini Mudra, poate fi practicata in timpii morti. Acestea sunt unele dintre cele mai importante si care aduc rapid vigoarea masculinitatii. Pentru femei sunt recomandate, pe langa cele de mai sus si contractia musculaturii vaginale, inclusiv traininguri speciale de cultivare a energiei sexuale, cu oua de jad sau respiratia ovariana.

Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher din România acreditat la Yoga Alliance International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoală de yoga din România acreditată la acelaşi for internaţional, şcoală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditaţi internaţional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (Thailanda, Elveţia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Thailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.