Vrei să faci jogging pentru a slăbi? Uite ce ar trebui să știi înainte de toate!

Home / Diet and Fitness / Vrei să faci jogging pentru a slăbi? Uite ce ar trebui să știi înainte de toate!
Vrei să faci jogging pentru a slăbi? Uite ce ar trebui să știi înainte de toate!

Dacă te-ai hotărât să te apuci de jogging, sunt câteva lucruri  pe care ar trebui să le știi înainte, pentru a-ți ușura în principal munca și efortul pe care îl depui pe traseu. Sunt sfaturi simple, care țin mai mult de pregătirea pentru jogging, și asta pentru că alergatul impune o anumită vestimentație și un anumit tip de încălțăminte. Dacă bifezi aceste lucruri și respecți sfaturile din materialul de mai jos, lucrurile se vor simplifica pentru tine.  

Alege încălțămintea potrivită

Încălțările fac jumătate din eforturile pe care le depui la jogging. Alege-ți încălțămintea potrivită, făcută special pentru alergat, pentru ca piciorul să se simtă confortabil atunci când alergi și pentru a nu pune presiune în niciun fel nici pe talpă, nici pe laba piciorului. Astfel, eviți entorsele și alte tipuri de accidentări care pot surveni în urma alergatului. Încălțările nu trebuie să arate drăguț, pentru că nu acesta este scopul lor, scopul lor este să îți protejeze piciorul și să te facă să te simți confortabil în timp ce alergi.

Echipament potrivit

La fel ca încălțările, și echipamentul este foarte important. Alege haine pentru alergat, care să te ajute pe traseu, nu să te încurce. Pantalonii lungi și largi nu sunt o idee bună, pentru că te poți încurca în ei și te poți împiedica. Ai grijă să îți iei și o sticlă de apă la tine, pentru a te hidrata ori de câte ori ai nevoie

Încălzirea de dinainte

Câteva exerciții simple de încălzire și de stretching te pot ajuta poarte mult, pentru a pune în mișcare toți mușchii și pentru a debloca evenutalele blocaje. În caz contrar, mușchii tăi pot suferi și te poți alege cu o febră musculară sau chiar mai rău.

Nu alerga pe stomacul gol

Mănâncă înainte de a alerga. Alergatul arde caloriile,așa că este important să mănânci înainte o gustare proteică, cam cu o oră înainte de a începe, astfel încât corpul să aibă timp să digere masa.

Nu te descuraja

Nimeni nu se așteaptă să alergi timp de 30 de minute la prima încercare. Nu te descuraja dacă nu poți, încă înveți și te adaptezi. Încearcă să alternezi cu un mers puțin mai rapid, dacă simți că obosești repede.

Alege-ți muzica

Muzica este importantă atunci când alergi, pentru că te poate ajuta să îți duci țelul la bun sfârșit. Alege-ți un playlist interesant, care să te ajute atunci când alergi. Îți va fi mult mai simplu.

Respirația

Mare atenție la cum respiri. Respiri pe nas, niciodată pe gură și să o faci în ritmul alergatului. Poți încetini respirația, pentru a-ți fi mai ușor și pentru a împiedica inima să o ia razna. Dacă te ajută, poți respira în mai mulți timpi.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.