Vrei să fii în tendințe? Iată ce culori de păr se poartă în 2016

Home / Beauty Tips / Vrei să fii în tendințe? Iată ce culori de păr se poartă în 2016
Vrei să fii în tendințe? Iată ce culori de păr se poartă în 2016

Ombre-ul a ieșit din tendințe, dar a fost înlocuit cu succes cu alte tehnici și metode de vopsire a părului, cu adevărat revoluționare. Cea mai cunoscută și apreciată, până și de vedetele de la Hollywood este tehnica balayage-ului. Nou intrată în saloanele din România, această tehnică permite crearea de contraste pe păr și conferă un impact vizual puternic, pe care nu ai cum să îl uiți prea ușor.

Dintre toate tehnicile nou apărute pe piața colorimetriei și a hairdressingului, cea mai cunoscută este tehnica balayage, pe care probabil ați văzut-o deja pusă în aplicare pe părul vedetelor de la Holywood, dar și pe paginile saloanelor din România.

Balayage-ul este o tehnică mai veche, care a intrat vreme de câteva decenii într-un con de umbră. Ea a apărut pentru prima dată în America, pe la finalul anilor 70, adusă fiind de stiliștii francezi. Diferă de tehnica ombre prin faptul că efectul vizual al decolorării sau vopsirii șuvițelor este mult mai subtil. Șuvițele nu mai sunt dispuse orizontal, ci pictate random pe lungimea firului de păr. Tehnica balayage poate fi aplicată pe nuanțe precum mov, roz, violet, nuanțe de roșu, dar li culori mai calde, precum castaniu deschis, ciocolatiu, blond, samd. Printre vedetele care au apelat deja la această tehnică se numără Chrissy Teigen, Jessica Alba, Rihanna, Jessica Biel si Sophia Bush.

Babylights  este o altă tehnică în trend, care câștigă din ce în ce mai mult teren și aproape că o ajunge din urmă pe surata ei numită ”balayage”. Procesul este inspirat din modul în care lumina soarelui decolorează părul bebelușilor. Specialiștii spun că secretul constă în a aplica accente fine de culoare pe lungime, mai deschise cu câteva nuanțte decât culoarea de bază. Șuvițele se acoperă cu folii de plastic, nu aluminiu, ca la celelalte. Tehnica este recomandată pentru părul fin, lipsit de volum, conferând prospețime și un anume tip de vibrație al șuvițelor. Dintre vedete, Karlie Kloss și Allison Williams sunt cele mai bune exemple care au apelat la acest tip de tehnică.

Ecaille și strobing  Chiar dacă nu îți sună deloc cunoscut, cele 2 tehnici se aplică cu succes încă din 2015 pe prăul unor vedete precum Jessica Alba. Și există un motiv perfect argumentat pentru care nu ai aflat încă de ele, sunt armele secrete ale stiliștilor din toată lumea. Ecaille-ul presupune combinarea a trei nuanțe apropiate de culori și asocierea lor pe lungimea părului. Rezultatul este un efect de vibrație și dinamism. Strobing-ul presupune aplicarea de șuvite mai deschise pe zonele atinse în mod natural de lumina soarelui. este o adevărată artă, după cum se poate vedea. Nuanțele sunt însă adaptate la culoarea naturală a părului, la forma feței și tonul pielii. Cu această tehnică, poți obține acel aspect radios mult visat.