Vrei senzații tari? Iată ce poți să faci în Amsterdam!

Home / Lifestyle / Vrei senzații tari? Iată ce poți să faci în Amsterdam!
Vrei senzații tari? Iată ce poți să faci în Amsterdam!

Dacă vrei să pleci în vacanță și nu știi unde, Amsterdam ar putea fi o destinație pe care merită să o iei în calcul. Asta dacă îți plac senzațiile tari, ești pasionat de arhitectură și îți plac plimbările cu bicicleta. Gândește-te însă de două ori dacă vrei să pleci în Amsterdam iarna, pentru că iernile nu sunt tocmai plăcute acolo. Vremea olandeză este capricioasă și friguroasă, vântul care bate dinspre marea Nordului și umezeală ridicată fiind două dintre motivele pentru care ar fi indicat să îți amâni puțin planurile până în vară.

Când vezi Amsterdam, Olanda, pentru prima dată, dincolo de poveștile pe care le-ai auzit de la ceilalți, ești pur și simplu fascinat de arhitectura caselor, de numărul mare de canale și de fabricile de diamante care există aici. Populația este mixtă, doar 40% dintre locuitori fiind olandezi. Restul provin din alte părți ale Europei sau chiar de peste ocean, tocmai de aceea Amsterdam are și cel mai mare număr de etnii, și anume 170. Numărul mare de atracții, cât și oportunitățile de aici i-au făcut pe cei mai mulți să migreze către orașul canalelor.

Când să vizitezi Amsterdam?

E recomandat să nu vizitezi Amsterdam iarna, pentru că vântul care bate dinspre Marea Nordului îți va da toate planurile peste cap. În plus, umezeala este foarte mare și chiar dacă temperaturile rar coboară sub 0 grade, nu îți va fi tocmai plăcut să îl vizitezi luând în considerare aspectele de mai sus.  Vremea este capricioasă și se întâmplă să treacă zile bune până când poți vedea soarele. De preferat ar fi să îl vizitezi vara, când totul înflorește și este verde. Atunci, orașul parcă prinde viață.

Ce să vizitezi în Amsterdam?

Madame Tussaud’s

Unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume, Madame Tussaud`s  îți oferă posibilitatea de a vedea unele din cele ai impresionante statui de ceară ale vedetelor de la Hollywood și te vei putea poza cu ele. Pe lângă asta, vei putea intra în contact cu o parte din istoria Amsterdamului, acel Amsterdam al companiilor  de negustori și al bogățiilorvaduse din toată lumea.

Canalele Amsterdamului

Sunt unele din cele mai mari atracții ale orașului. Peste tot unde întorci privirea, dai de ele. Nu degeaba Amsterdam este renumit pentru numărul mare de canale pe care îl are. Te poți plimba cu vaporul sau chiar pe jos, iar dacă alegi a doua variant, ai grijă să nu te îndepărtezi de trăzile principale prea mult.

Muzeul Van Gogh și casa Anne Frank

Ia contact cu o parte din cultura și arta olandeză, vizitând două locații care merită tot efortul: muzeul Van Gogh și casa Annei Frank, unde poți găsi informații în detaliu despre arta și viața lor.

Red District

Celebrul cartier este una dintre atracțiile principale ale orașului, pe care odată ce ajungi acolo, ar fi indicat să nu le ratezi. Pe scurt, este cartierul în care fetele sunt expuse ca într-o vitrină. Dacă ideea îți face cu ochiul, măcar pentru propriul amuzament, atunci întreabă orice olandez cum poți ajunge acolo.

Rijksmuseum

Aflat aproape de muzeul Van Gogh, acest muzeu este unul dintre cele mai mari și cele mai cunoscute muzee de artă pe care le are Olanda.  Dacă vrei să te familiarizezi cu arta flamandă, este un loc indicat pentru a-l vizita.

Fabrica de diamante

Pentru mult timp, Amsterdam a fost unul din cle mai importante centre de șlefuire a diamantelor din Europa și încă mai are fabrici deschise publicului. Dacă ești curios despre tehnicile folosite în șlefuirea diamantelor, atunci cu siguranță trebuie să ajungeți acolo. Cine știe, poate plecați și cu un suvenir.

Cel mai bine este să vizitați Amsterdamul pe bicicletă, la fel cum fac și localnicii. Și neapărat trebuie să încercați clătitele de la Upstairs Pancakes, sunt absolute delicioase.