Vrei un păr frumos și bogat? Atunci ar trebui să folosești aceste două vitamine!

Home / Beauty Tips / Vrei un păr frumos și bogat? Atunci ar trebui să folosești aceste două vitamine!
Vrei un păr frumos și bogat? Atunci ar trebui să folosești aceste două vitamine!

Cine nu își dorește un păr sănătos și bogat? Este visul pe care îl are orice femeie sau mai bine zis orice fată devenită femeie. Dacă nu mai știi ce să faci pentru a-ți îndesi părul, iar soluțiile par a se fi epuizat, nu te îngrijora. Mai sunt câteva trucuri pe care sigur nu le-ai scos din pălărie și pe care noi ți le divulgăm. Dacă vrei să ai păr bogat, atunci ar trebui să folosești aceste două vitamine!

Citește și: Arată mai tânără în numai 5 minute! Remediul natural care e mai bun decât chirurgia plastică

În general, căderea părului este asociată cu o deficiență de fier și de vitamina D2, așa cum arată studiile cercetătorilor de la Universitatea din Cairo. Acesta este, de atlfel, și primul studiu care analizează rolul vitaminei D în căderea părului. “Este foarte posibil  ca vitamina D să fie cea care reglează genele care promovează creşterea normală a folicului de păr”, spune Rania Mounir Abdel Hay, co-autor al studiului şi profesor la Universitatea din Cairo. Cât despre fier, un nivel scăzut al acestuia ar putea împiedican dezvoltarea firului de păr.

Este foarte dificil să reușiți să atingeți norma zilnică de vitamina D, dar este bine de știut faptul că o o porţie de 85 grame de somon conţine 450 de unităţi, iar laptele şi sucul de portocale îmbogăţite cu această vitamină conţin între 115 şi 135 unităţi. Cât despre fier, ideal ar fi să consumați cât mai multe fructe și legume care au fier în compoziție, una dintre ele fiind spanacul. Îl puteți consuma ca atare sau puteți să îl integrați în smoothie-uri, alături de alte legume verzi.