Wow! 9 lucruri care se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai faci sex!

Home / Health / Wow! 9 lucruri care se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai faci sex!
Wow! 9 lucruri care se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai faci sex!

Vin momente în viața voastră când intrați în mod inevitabil în hibernare sexuală, fie că este vorbade o despărțire, o boală sau prea multe obligații (copii, locul de muncă sau călătorii frecvente). Zilele se transformă în săptămâni, săptămânile în luni  și chiar înainte să vă dați seama, uitați când a fost ultima dată când ai făcut sex. Din nefericire, hibernarea sexuală vine cu o serie de dezavantaje pentru organismul vostru, iată care sunt acestea!

Lipsa de activitate sexuală poate afecta serios stima de sine și libidoul, pentru că organismul reacționează la acest lucru. Unele dintre reacțiile comune includ lipsa de concentrare, senzație de tristețe, lipsa libidoului, precum și un risc crescut de probleme de sanatate.

Citește și Sucul de ceapă te scapă de celulită. Află cum îl prepari!

9 lucruri care se petrec în corpul tau atunci când nu mai faci sex

  •  Ești mai predispusă la infecții virale. Potrivit  Dr. Cory B. Honickman, sistemul nostru imunitar slăbește atunci când nu avem sex. De fapt, făcând mult sex, asta te poate proteja de fapt, împotriva gripei și a răcelii.
  • Nivelul de stres crește. Deveniți mai îngrijorate, pentru că dacă nu se simt bine, hormonii o iau razna. Abstinența vă face să suportați mai greu situațiile stresante.
  • Nu poți să te exciți cu ușurință. Apar disfuncții sexuale, erectile, precum și ejacularea precoce, care afectează bărbații non-activi sexual.
  • Visele tale se schimbă. Lipsa sexului afectează visele tale, de asemenea, și în mod normal, oamenii incep să aibă vise sexuale sau chiar orgasme în somn.
  • Ai pierdut plăcerea și pofta de a face sex.  Privarea de sex reduce semnificativ libidoul, ceea ce te face sa vrei mai puțin și mai puțin de sex în timp.
  • Te depărtezi de partenerul tau. Lipsa sexului poate submina în mod grav relația ta. Este posibil să începeți să vă simțiți nesigur cu privire la sentimentele pentru partenerul vostru.
  • Abstinența sexuală afectează stima de sine. De fapt, s-ar putea să te simți mai puțin atractivă și tristă. Se crede de asemenea că materialul seminal are efecte anti-depresive.
  • Bărbații sunt predispuși la a face cancer de prostata. Potrivit Dr. Honickman, bărbații devin predispuși să facă cancer de prostata în cazul în care nu fac sex pentru o perioadă lungă de timp.
  • Pereții tăi vaginali devin slabi .Pe lângă alte efecte pozitive, sexul este benefic și pentru întărirea mușchilor vaginali.